Tilat ja ympäristö

Tarpeeksi tilaa toteuttaa

Tilat ja ympäristö

Pääskylässä on väljät kodinomaiset tilat päärakennuksessa sekä erillinen lämmin harrastetila, jossa voi harrastaa musiikkia, kuntoilla tai askarrella.

Tiloja on remontoitu vuosien varrella ja nykyisellään päärakennuksessa on tilaa noin 500 neliömetriä. Asuinpuolella on keittiö, kaksi oleskelutilaa, kahdeksan nuorten huonetta, askarteluhuone, toimisto, kaksi kylpyhuonetta, neljä wc:tä, sauna sekä kodinhoitohuone. Talon toisessa päädyssä sijaitsevat hallinnolliset tilat sekä henkilökunnan tilat. Myös varastotilaa ja piha-alueita on runsaasti.

Pääskylän käytössä on Honka-Jälän rannalla oleva kesämökki, joka sijaitsee noin 100 metrin päässä päätalosta. Mökki on pääasiallisesti lasten virkistyskäytössä sekä lasten omaisten majoittumispaikkana vierailujen aikana.

Pääskylä sijaitsee haja-asutusalueella, jolla on omakotitaloja ja lapsiperheitä. Lapsille on lähitaloissa samanikäistä seuraa. Rauhallisesta sijainnista huolimatta etäisyydet harrastuksiin ja keskustaan eivät ole pitkiä. Siilinjärven keskustaan on matkaa kymmenen kilometriä ja Kuopioon noin 20 kilometriä.

Koulut

Kasurilan koulussa on luokat 1-6, ja se sijaitsee viiiden kilometrin päässä perhekodista. Suininlahden koulussa on luokat 7-9, ja se sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä perhekodista. Erityisopetusta järjestetään useissa eri kouluissa lasten tarpeiden mukaisesti. Jatko-opinnot onnistuvat joko Siilinjärvellä tai Kuopiossa lapsen kiinnostuksen mukaan.

Terveydenhoito

Siilinjärvellä on joustavasti saatavilla perusterveydenhuolto ja tarvittaessa Kuopiossa erityissairaanhoidonpalvelut. Teemme yhteistyötä Kuopion yliopistollisen sairaalan, Alavan sairaalan ja Julkulan sairaalan kanssa.